Türkiye Hollanda Maçı !!!

Alman basını şu açıklamalarda bulunmuştu
Türkiye’ye iki gol kazandıran Merih Demiral gol sevinci sırasında bozkurt selamı yaptı. Bu, Türk aşırı sağcıların sembolü bir el işareti. Tehcir, şiddet ve ırkçılığı sembolize ediyor. UEFA’nın Demiral’ı cezalandırması ve kupanın devamında maçlardan men etmesi gerekiyor.

Milli futbolcu Merih Demiral’ın, Avusturya maçında attığı gollerden sonra yaptığı bozkurt işareti dikkatlerden kaçmazken yıldız futbolcu konuyla ilgili maç sonu bir açıklama yaptı. Demiral “Türk olmaktan gurur duyuyorum, bunu her seferinde de belirtiyorum. O yüzden gol sevincini de öyle yaptım. İnşallah yapmaya devam ederiz. Herhangi bir mesaj yok, sadece ne kadar gururlu ve mutlu olduğumu göstermek istedim” dedi.
Avusturyalı gazeteci Michael Bonvalot X hesabından “Faşist Bozkurtların sembolünü açıkça sergiliyor. Bu paramiliter güçler binlerce ölümün sorumlusuydu ve bugün Erdoğan’ın AK Parti’si ile birlikte Türk hükümetinde yer alıyor. UEFA ne zaman tepki verecek?” şeklinde paylaşımla tepki gösterdi.

Almanya İçişleri Bakanı, “Türk aşırı sağcıların işaretlerinin bizim stadyumlarımızda yeri yok” dedi.
Suudi Arabistan’ın Al-Ahli takımında forma giyen ve Juventus’un eski futbolcusu Merih Demiral dün Avusturya-Türkiye karşılaşmasının 58’inci saniyesinde gol atarak takımını öne geçirdi. Futbolcu ikinci golünü de atarak maçın skorunu belirledi. Türk Milli Takımı rakibinin bir golüne rağmen atılan 2 golle EURO2024’de düzenlenen turnuvada çeyrek finale yükseldi.
Merih Demiral maçta attığı ikinci golün ardından MHP ile özdeşleşen Bozkurt işareti ile zaferini kutlaması sosyal medyada tepkilere yol açtı.
Maç sonrası verdiği röportajda Demiral, attığı iki golün ardından mutlu olduğunu belirterek, gazetecilerin “bozkurt işareti”ne dair sorularını “Tribünde gördüm, taraftarlarımız yapıyordu, tepkim gecikmedi. Onları görünce daha çok yapasım geldi” şeklinde yanıtladı.

Maç ile ilgili diğer detaylar aşağıda

Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanan maçta ilk yarıyı 1-0 önde kapatan ay-yıldızlı ekip, ikinci yarıda kalesinde gördüğü gollerle mağlup oldu ve yarı final şansını kaçırdı.

MONTELLA’YA ELEŞTİRİLER

Hollanda maçında yaptığı geç değişiklikler nedeniyle eleştirilen Montella, sosyal medyada büyük tepki aldı.

“MONTELLA GİBİ SIRADAN BİR FUTBOL İNSANI”

Gazeteci Sercan Dikme’nin yazdığı yazı taraftarların büyük beğenisini topladı.
“25 yılda bir gelebilecek futbolcu jenerasyonu Montella gibi sıradan bir futbol insanıyla heba edildi.
Turnuva boyunca aynı şeyleri deneyerek farklı sonuçlar elde etmeye çalışması, ilk 11 tercihleri ve oyuncu değişikleriyle 2. sınıf bir teknik direktöre sahip olmanın problemlerini yaşadık.
Futbolcularımızın emeğine sağlık…”

A Milli Takımımız, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde Hollanda ile kozlarını paylaştı. Ay-yıldızlılar, Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan maçta 1-0 öne geçmesine rağmen sahadan 2-1 mağlup ayrılarak turnuvaya veda etti. Milli futbolcular, maçın bitiş düdüğüyle birlikte adeta yıkıldı.

Montella bizim gibi kenardan maçı nasıl izledin paylaşımı birinci sırada ve sosyal medya yıkılıyor.

HAKAN ÇALHANOĞLU GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Hollanda’ya çeyrek finalde elenen Türkiye’de milli futbolcular, müsabakanın bitiş düdüğünün ardından büyük üzüntü yaşayarak kendisini yere bıraktı. Öte yandan takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu da duygu patlaması yaşayarak gözyaşlarına boğuldu. Hakan’ın bu anları saniye saniye kameralara yansıdı.

“KEŞKE GERİ ÇEKİLMESEYDİK…”
Takımın taktiğine eleştirilerde bulunan Hakan Çalhanoğlu, “İkinci yarıya çok iyi başlamadık, geriye çekildik. İkinci golden sonra uzun toplara döndük, keşke geri çekilmeseydik. Oluyor böyle şeyler. Buraya kadar gelmek de bir gurur. Tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayaklarına, yüreklerine sağlık.” açıklamasını yaptı.

“MAALESEF BURAYA KADARMIŞ”
Sözlerine devam eden Çalhanoğlı, “Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Çok güzel bir turnuva geçirdik. Hocamıza, ekibine, masörlerimize, aşçılarımıza, bizi koruyan komutanlarımıza… Maalesef buraya kadarmış. Buraya kadar getirdik. Milletimize bu heyecanı yaşattıysak ne mutlu bize. Futbolda kaybetmek de var. Maç sonu taraftarlarımız bizi ayakta alkışladı. Bu güzel bir sinyal.” ifadelerini kullandı.

A Milli Takımımız, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde Hollanda ile kozlarını paylaştı. Ay-yıldızlılar, Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan maçta 1-0 öne geçmesine rağmen sahadan 2-1 mağlup ayrılarak turnuvaya veda etti. Milli futbolcular maçın bitiş düdüğünün ardından adeta yıkılırken, genç yıldızımız Arda Güler de takım arkadaşlarını tek tek teselli etti.

ARDA GÜLER, TEK TEK TESELLİ ETTİ
Takımımızın tek golünü atan Samet Akaydin’in golünde asisti yapan Arda Güler, Hollnda’ya elendiğimiz maçın ardından alkışlanacak bir harekete imza attı. Hollandalı futbolcuları tebrik eden Arda, büyük üzüntü yaşayan milli futbolcularımızın da yanlarına giderek tek tek teselli etti.

TARİHE GEÇMİŞTİ
A Milli Takımımızın Hollanda karşısında Samet Akaydin ile bulduğu golde asisti yapan isim olan genç yıldızımız Arda Güler, turnuvadaki ikinci asistini yaparak Avrupa Şampiyonaları tarihinde sadece 1’den fazla asist yapan 4 genç futbolcudan biri oldu.

Çeyrek finalinde Hollanda’ya 2-1 mağlup olarak 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na veda eden A Milli Takım’da futbolcularımız turnuva sonrası sosyal medya hesaplarından dikkat çeken paylaşımlar yaptı.
Milli yıldızların paylaşımları şu şekilde;

ARDA GÜLER: BU FORMAYI GİYMEK EN BÜYÜK GURUR
“Herkesin izlerken gurur duyacağı bir takım, halkımızın yüzünde bir gülümseme, geleceğe dair bir umut olmak isteyerek çıktığımız bu yolda; daha da ileri gidebilmeyi çok isterdik, çok üzgünüz… İlk günden itibaren muhteşem bir destek veren halkımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Bu formayı giymek en büyük gurur!”

HAKAN ÇALHANOĞLU: NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE

“Hayallerimiz sınırsızdı ama ne kadar çabalamış olsak da maalesef dün bu hayallerimiz son buldu. Çok özlediğimiz duyguları tekrar hissetmek, hissettirmek için de çıkmıştık bu yola. Aynı hedefi gerçekleştirmek için bir araya geldiğimizde ne kadar güzel olduğumuzu hatırlamak da çok önemliydi. Ülke olarak bunu başardığımızı düşünüyorum. Bu turnuva ileride bizim için bir dönüm noktası olarak hatırlanabilir. Şimdi tek yapmamız gereken hep beraber çalışmaya devam etmek ve Türk futbolunun hak ettiği yerlerde devamlı var olmasını sağlamak. Bu turnuvada emeği geçen hocalarımıza, tüm ekibe, takım arkadaşlarıma, Almanya’da ve evlerinde bizi müthiş destekleyen taraftarımıza çok teşekkürler. Biz birlikte çok güzeliz. Ne mutlu Türk’üm diyene”

MERİH DEMİRAL: TÜRK’E DURMAK YARAŞMAZ! TÜRK ÖNDE, TÜRK İLERİ

“Ülkemiz için büyük azimle sonuna kadar peşinden koştuğumuz hayallerimiz maalesef dün akşam son buldu. Son düdüğe kadar Almanya’nın her bir noktasında bizi gurbette değil evimizde hissettiren gurbetçilerimize, Türkiye’nin dört bir köşesinden her maçımızda desteklerini hissettiğimiz vatandaşlarımıza, teknik ve idari ekibe, takım arkadaşlarımıza, milli takım emekçilerine büyük bir teşekkür borçluyuz. Yeniden ve her zaman. Türk’e durmak yaraşmaz. Türk önde Türk ileri!”

FERDİ KADIOĞLU: EŞSİZ DESTEK İÇİN SONSUZ TEŞEKKÜRLER

“Ülkemi temsil etmekten ve bu takımın bir parçası olup Ay-Yıldızlı formayı giymekten dolayı gurur duyuyorum. Gittiğimiz her yerde karşılaştığımız eşsiz destek için sonsuz teşekkürler.”

ABDÜLKERİM BARDAKCI: DERİN ÜZÜNTÜ YAŞIYORUZ

“Euro 2024 turnuvasından çeyrek finalde elenmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ben ve tüm takım arkadaşlarım, ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Bu süreçte bizlere olan inancını kaybetmeyen, gerek televizyon başında gerek ise stadyumda bizi canı gönülden destekleyen, her daim yanımızda olan dualarını eksik etmeyen tüm halkımıza sonsuz teşekkürler. Ne mutlu TÜRK’üm diyene.”

SAMET AKAYDİN: TANRI DAĞLUM DAĞLAR AŞAR, ÖLMEZSE DE DERTLİ YAŞAR
“EURO 2024 turnuvası maalesef bizim için çeyrek final aşamasında sona erdi fakat yine de yıllar sonra milletimize bu heyecanı yaşatabilmenin buruk mutluluğunu yaşıyoruz. Öncelikle, beni her zaman destekleyen aileme ve iyi günde kötü günde yanımda olan çok sevdiğim dostlarıma teşekkür etmek istiyorum. Takım arkadaşlarıma ve teknik ekibe de teşekkür borçluyum. Birlikte ter döktüğümüz her an, bizim için çok değerliydi. Turnuva boyunca Almanya’nın her şehrinde bayrağımız için tribünleri dolduran vatandaşlarımıza da özel bir teşekkür etmek istiyorum. Sizin coşkunuz ve desteğiniz olmasaydı, sahada gösterdiğimiz performansı bu kadar ileriye taşıyamazdık. Son olarak, doktorumuza, fizyoterapistlerimize, masörlerimize, malzemecilerimize, medya ekibimize, güvenlik ekibimize,Riva personeline ve idarecilerimize teşekkür ediyorum. Tanrıdağlım dağlar aşar, birgün güler, birgün şaşar, ölmezse de dertli yaşar, o günleri görmeyince…”

İRFAN CAN KAHVECİ: GÜZEL GÜNLERİ YAŞATMAYI HAYAL EDEĞİZ
“Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar.” Şimdi biz; daha iyisi için daha fazla çalışıp halkımıza hak ettiği güzel günleri yaşatmayı hayal edeceğiz. Yüreğiyle oynayan tüm arkadaşlarımın ayaklarına sağlık. Tarifsiz destekleri için tüm halkımıza teşekkür ederiz.”

MERT MÜLDÜR: TÜRK FUTBOLUNA İSTİKRARI GETİRMEK İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞICAĞIZ
“Turnuvanın başından sonuna kadar gördüğümüz destek inanılmazdı. Günün sonunda söylenebilecek çok fazla bir şey yok. Çok istedik, çok arzuladık, çok çabaladık, güzel anlar yaşadık ülkece ama maalesef buraya kadarmış. Yarınlara umutla bakıyoruz çünkü dün üzüldük, bugün o üzüntülerimizden ders alıp Türk futboluna istikrarı getirmek için çok çalışacağız. Bu forma, bu bayrak, bu ülke ve bu millet için oynamaktan dolayı gurur duyuyoruz. Ne mutlu Türk’üm diyene!”

BARIŞ ALPER YILMAZ:BU TAKIMIN BİR PARÇASI OLDUĞUN İÇİN GURUR DUYUYORUM
“Büyük hayallerle çıktığımız bu yolda veda etmek üzücü olsa da, son ana kadar mücadeleden hiç vazgeçmeyen bu takımın bir parçası olduğum için gurur duyuyorum. Birlikte yaşadığımız bu deneyim bize daha da güç verecek. Desteğini her an hissettiren halkımıza sonsuz teşekkürler.”

A Milli Takım’ın Hollanda’ya 2-1 mağlup olarak EURO 2024’e veda ettiği karşılaşmayı statta izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda dönüş yolunda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi. Eleştiri oklarının hedefindeki İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella için de konuşan Erdoğan ” “Neymiş? Değişiklikleri zamanında yapmamış. Yok artık bırak da yani onu da o yapsın. Yok 60’ıncı dakikada olması lazım işte, niye 60’ıncı dakikada olmamış? O kendini zaten ispatlamış bir isim” dedi.

“MONTELLA GÖREVİNİN BAŞINDA OLURSA İŞİMİZ DAHA KOLAY OLUR”
Mağlubiyetin ardından oyuncu değişikliklerini geç yaptığı ve oyuna müdahaleler konusunda yetersiz olduğu gerekçesiyle tepki gösterilen Montella’ya sahip çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Hepsi de sahada işin hakkını verdi. Hepsinin de gözlerinden öpüyorum. İşte bu deneyimleri 2032’ye yansıtacağız. Orada da İtalyanlarla dayanışmamız çok çok önemli. Zaten İtalyanlarla beraber bu işi üstlenmek biraz altyapı sebebiyle, tesisler sebebiyle oldu. O zaman Montella İtalyan olarak yine görevinin başında olursa işimiz herhalde daha kolay olur.

“O KENDİNİ ZATEN İSPATLAMIŞ BİR İSİM”
Her teknik direktörün savunulan yanı olur. Hatasız insan olmayacağı gibi tabii ki hatasız teknik direktör de olmaz. Basketbolda, voleybolda da koçlar var, onlarda da durum aynı. Montella bir defa kendini zaten ispatlamış bir insan. Şimdi bugün hemen saldırmaya başlamışlar. Neymiş? Değişiklikleri zamanında yapmamış. Yok artık bırak da yani onu da o yapsın. Yok 60’ıncı dakikada olması lazım işte, niye 60’ıncı dakikada olmamış? Ya bunlar söylüyorlar. Yani ben işin bu yanında değilim. O kendini zaten ispatlamış bir isim. Dolayısıyla da elinden geleni ortaya koymaya çalışıyor, yapıyor.
“TÜRKİYE İLK BEŞTE DENİLİYORSA DEMEK Kİ BİR YERE VARMIŞ”
Galip geldiği zaman takım Montella iyi, mağlubiyet olduğu zaman kötü. Bunlar şık şeyler değil. Hele hele bir Cumhurbaşkanı olarak bana hiç yakışmaz. Biz sadece “elinden geleni yaptı” dedik. Şimdi bundan sonra ne konuşuluyor? Türkiye ilk beşte deniliyorsa demek ki bir yere varmış” dedi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Hollanda’ya 2-1 kaybettiğimiz EURO 2024 çeyrek final maçının ardından açıklamalarda bulundu.

“ÜZGÜNÜZ AMA GURURLUYUZ”
“Bence en iyi 5 takımdan biriyiz” diyerek sözlerine başlayan Montella, “Üzgünüz. EURO 2024’e başladığımızdan beri oyun ruhumuzla oynadık. Tüm ülkeyi arkamızda hissettik. Belli bir kimlikle oynadığımız için gururluyuz. Tüm futbolcularımızın alınlarından öpmek lazım. Maçları okuma, yorumlama, adapte olma şekilleri… Bizim bir hayalimiz vardı. Çok da yaklaşmıştık. Üzgünüz ama hayal kırıklığı olarak algılamayın. Gururlanmalıyız. Buraya kadar geldik. Daha fazlası da olabilirdi ama maalesef futbol böyle” ifadelerini kullandı.

“TECRÜBESİZLİK…”
Tecrübesizlik sebebiyle turu kaybettiklerini söyleyen İtalyan teknik adam, “Maçın genelinde çok iyiydik. 10 dakikalığına topa sahip olmamaya başladığımız bir bölüm vardı. O bölümde turnuvanın en genç takımı olduğumuz için o anları yönetemedik, daha iyi yönetebilirdik. Bütün nötr olan ülkeler bize sempati duymuştur oynama şeklimiz ve karakterimizle. Bunu korumamız ve sonraki turnuvalara götürmemiz gerekiyor. 8 sene sonraki Avrupa Şampiyonası’nda bu takımın yarısı hala kadroda olacak. Üzgünüz ama rakipten daha çok şut atıp değerlendiremedik, gol beklentisi de daha fazlaydı ama değerlendiremedik. Gurur duymamız gereken bir tablo var” dedi.

DÜNYA KUPASINI İŞARET ETTİ

Son olarak Dünya Kupası’nı işaret eden Montella, “Futbolcularımız biraz dinlensinler. UEFA Uluslar Ligi için eylülde daha iyisini yapmak istiyoruz. Sonra Dünya Kupası elemeleri olacak” sözlerini sarf etti.

VEDANIN FATURASI ONA KESİLDİ

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde 1-0 öne geçtiği maçta Hollanda’ya 2-1 mağlup olarak turnuvaya elenen A Milli Takımımızın teknik direktör Vincenzo Montella eleştiri oklarının hedefi oldu. Sosyal medya kullanıcıları, oyuncu değişikliğini geç yaptığını söyleyerek yenilginin faturasını İtalyan çalıştırıcıya kesti.

EURO 2024’e Hollanda karşısında aldığı 2-1’lik mağlubiyetle veda eden A Milli Takımımız’da 90 dakika sahada kalan Arda Güler tarihe geçti.
4 İSİMDEN BİRİ OLDU

Takımımızın golündeki asistin sahibi Arda Güler, Avrupa Şampiyonaları tarihinde sadece asist yapan 4 genç futbolcudan biri oldu. Avrupa Şampiyonaları tarihinde sadece 21 yaşından küçük 4 genç futbolcu, tek bir turnuvada 1’den çok asist yaptı.

2 ASİSTLE TAMAMLADI

A Milli Takım’ın Hollanda ile karşılaştığı maçın 35. dakikasında Samet Akaydin’e asist yapan Arda, turnuvadaki ikinci asistine ulaştı.
Arda’nın dışında turnuva tarihinde 1’den fazla asist yapan 3 oyuncu bulunuyor;
Enzo Scifo (1984)
Cristiano Ronaldo (2004)
Lamine Yamal (2024)

Resmin büyük halini görmek için tıklayın

10 Temmuz 2024 - 9:57 'de eklendi ve kez görüntülendi.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT